Видове покриви

СЪЩЕСТВУВАТ НЯКОЛКО ВИДА ПОКРИВИ :
1. Плосък

това са покривите с хидроизолация и плоски покрити със скопчана права ламарина.

2. Скатен

скатните покриви които могат да бъдат покрити с:керемиди,битумни керемиди,хидроизолация,ондулин и т.н.т

3. Скатен(Мансарден)

мансардните покриви при които е желателно да бъдат покрити с битумни керемиди.

4. Метални покриви

Металните покриви са най-новата мания в изграждането на покриви, което от части се дължи на тяхното дълголетие и издръжливост, но също така и заради уникалния и стилен външен вид, който можете да получите от използването на метала като материал за изграждане на вашия покрив. Впечатляващ вид на металните покриви вероятно е основната причина, за популярността им. С възможността за избор на различните стилове, текстури и цветове, Вие ще бъдете в състояние да подобрите стила на вашия дом и да удължите живота на покрива многократно. Металните покриви предлагат максимална устойчивост, когато става въпрос за издръжливост на: ледени бури, пожари, ураганни ветрове и дори земетресения.

Видове метални покриви – има няколко различни видове метали, които се използват при металните покриви, а това е важно да се знае за уникалните им характеристики и разликите между тях.

  • Стоманени Покриви

Най-често срещаният вид метален покрив е от стомана. Като един от най-добре развития индустриален метал, стомана е чудесен избор, тъй като тя дава сила и гъвкавост, достъпен и подходящ за ремонт на покрив на всякакъв вид сгради, било то жилищни, промишлени или търговски. Стоманените покриви обикновено са направени с поцинкована стомана.

  • Ламаринени покриви

Ламаринените покриви са едни от най-разпространените. При тях се използват листове или цели рула от поцинкована ламарина. За да се предотврати прогниването и е нужно периодично да се третира с защитен грунд и ли боя, което ще удължи живота и.

  • Алуминиеви Покриви

Тайната на дълголетието на металните покриви се крие в материалът от които са направени, алуминиевия покрив притежава свойствата  да издържи по-дълго дори и от самата сграда на която е изграден. Алуминия не се е влияе или поврежда от въздействието на природните явления,  Дори боята с, която е покрит да избледнее покрива винаги ще остане в същия си вид.

  • Медни Покриви

Много са скъпи, но предлагат надеждност, красота и стил, медния покриви е лукс който не всеки може да си го позволи. Небоядисания меден покрив има своя собствена естествена грация и класическа красота, която никога няма да излезе от мода. Медта е доста сходен с алуминий, защото е много дълготраен. Въпреки, че цветът му бавно ще се промени, това не е от голямо значение, тъй като „старият мед“ със своя зелен цвят е много красив. Поради високата си цена, медта рядко се използва в строителсвото на покриви.
Причината за високата цена е, че медта сама по себе си е много скъп материал, а инсталационния процес е много труден, той изисква много запояване и механично закрепване. Ако изберете медни керемиди, тогава процесът за инсталирането им е същия, както на алуминиевите и стоманени покриви, тогава цената ще бъде доста по-ниска.

  • Цинк Покриви

покривите от цинк не са много по-различни от медните покриви като цяло. И двата материала са скъпи и изключително дълготрайни. Въпреки това, медта е широко предпочитан материал, тъй като изглежда по красиво и по естетически в сравнение с останалите материали.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *